Nasze beskidzkie brownie z jabłkami cieszy się wielką popularnością i wiele osób pyta o przepis. Zatem oto i on.
Pamiętajcie jednak, że to ciasto najlepiej smakuje w Beskidzie Niskim u nas pod Lackową! Zapraszamy!
Składniki:
4 jajka (oczywiście najlepiej od kur grzebiących)
szklanka oleju
szklanka cukru
2 szklanki mąki
2 łyżki ciemnego kakao
głęboki talerz z górką pokrojonych w kostkę jabłek
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżeczka sody oczyszczonej
opcjonalnie, jak ktoś lubi, trochę cynamonu
Utrzeć jajka z cukrem, dodać olej ciągle ucierając. Dołożyć resztę składników, dobrze wymieszać i wylać do blachy. Piec w temperaturze 180 stopni przez 50 minut. Smacznego!
Agnieszka i Andrzej Adamkiewiczowie
Beskid Niski - Izby 35
38-315 Uście Gorlickie
woj. małopolskie / Beskid Niski
tel. +48 18 351 65 60
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Napisz do nas
Agnieszka i Andrzej Adamkiewiczowie
Beskid Niski - Izby 35
38-315 Uście Gorlickie
woj. małopolskie / Beskid Niski
tel. +48 18 351 65 60
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Napisz do nas
Zdjęcia udostępnili:
Travel Photo , Mały Podróżnik,
Spotlight Studio, Łukasz Borys,
Tomasz Chyrchel, Iwona Gajko, Szymon Kobalczyk, Andrzej Pisarski,
Aleksandra Ziaja-Żurawik, Michał Spichalski
Dziękujemy!
Polecają nas: